27 ene 2010

SHERLOCK HOLMES


2009, USA, 128 min.
Director: Guy Ritchie

Guió: Mike Johnson, Guy Ritchie, Anthony Peckham
Intérprets: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams,
Robert Maillet, Mark Strong, Kelly Reilly

De què va

Gràcies a la intervenció d’en Sherlock Holmes, la policia de Londres (S XIX) pot detenir i ajusticiar el famós criminal Lord Blackwood, seguidor de les ciències ocultes. Després de ser penjat, ressuscita d’entre els morts...

Mentre tant, en Sherlock Holmes es tanca a la seva habitació, aïllat del món, esperant un altre cas per resoldre que li cridi l’atenció.

El que en penso

Peculiar pel·lícula que s’allunya del Sherlock i el Watson als que estem acostumats en les altres versions de les peripècies del famós detectiu i el seu ajudant, creats per Arthur Conan Doyle, autor de la novel·la original. Suposo que aquesta nova “visió” és fruit de l’imaginari del director, Guy Ritchie, expert en intrigues criminals, i també, ex de la Madonna.

En aquest film el Sr. Holmes (un fantàstic Robert Downey Jr) està descrit com a arrogant, narcisista, boxejador, introvertit i científic genial/impresentable, amb una ment –això sí- a anys llum de qualsevol mortal. I en Watson (Jude Law) és encarnat per un metge atractiu i desitjós d’aventures.

L’entramat del misteri a desentrellar no podria ser més actual, doncs s’enfronten a temes paranormals o ocultistes, i a societats secretes que volen establir el seu Nou Ordre Mundial a la Terra, peti qui peti. Us sona? Moltes similituds amb les actuals corrents “conspiracionistes” que es belluguen per tot arreu.

No m’acostumen a agradar les pel·lícules d’acció on tot s’arregla a bufetades, però aquí els diàlegs són importants, interessants, corrosius i àgils, i fins i tot les bufetades tenen el seu lloc adequat i necessari. Crec que és una pel·lícula de luxe, amb tots els acabats a la perfecció. Hi ha qui diu que és la millor que ha fet en Guy Ritchie... qui sap! Per mi el més interessant és el personatge del propi Sherlock, un geni avorrit de la vida, atrapat en un cos humà, i que soluciona crims pel sol fet de trobar alguna cabòria digna del seu cervell extremadament evolucionat.

No hay comentarios: