28 feb 2008

2 DIES A PARIS



França (2007), 96 min.

Guió, direcció, música i protagonista femenina: Julie Delpy

Protagonista masculí: Adam Goldberg


De què va

Una parella que viu a Nova York passa un parell de dies a Paris per visitar la família d’ella i els seus antics amics.


Comentaris

Radiografia d’una parella… He dit parella? Radiografia d’un home i una dona que juguen a ser parella. Durant dos dies van sorgint tot de dubtes existencials: Es coneixen? S’estimen? Es desitgen? S’aguanten l’un a l’altre? Es veuen junts tota la vida? S’odien?


Història realment valenta, i que demostra conèixer molt i molt bé les profunditats psicològiques de moltes parelles que passen anys vivint l’un al costat de l’altre sense saber gairebé res de la persona amb la que conviuen. Tot plegat no és més que teatre… i autoengany. Addició i necessitat. Por…


S’aborden temes sexuals, dels ex, de la superació -o no- de ruptures, de les mentires, de la incomunicació… sense cap mena de pudor ni concessions. Escenes i situacions límit per les que tots (o quasi tots) hem passat moltes vegades i per les que no hauríem de tornar a passar. Es pot aprendre? Segur que sí.


A més a més

Chapeau i tres hurres per la Julie Depley, que és la guionista, directora i protagonista de la peli. A partir d’ara és qüestió de seguir la seva carrera!


1 comentario:

dramababy dijo...

usss tengo q ir a verla, para ir cogiendo ideas de mi proxima estancia en PAris