5 feb 2008

AHORA O NUNCA

Títol original: The bucket list

USA, 2007, 97 minuts

Direcció: Rob Reiner

Guió: Justin Zackham

Actors:

Jach Nicholson i Morgan Freeman

(tanto monta monta tanto)

De què va

Dos homes “bastant madurs”, ambdós sentenciats pel càncer, coincideixen a una habitació d’hospital. I decideixen aprofitar el temps que els queda… plegats.

El que em sembla

Malgrat la sinopsi ho pugui suggerir, no va d’una relació homosexual encoberta. Més aviat va d’una certa impotència vital encoberta.

¿És que cal tenir 70 anys i ser un malalt terminal per adonar-se del que és la vida? Hem d’arribar a aquests límits? Suposo que és la lliçó que ens intenta transmetre el film:

carpe diem (la peli també es podria dir així)

aprofita el moment

viu cada dia com si fos l’últim

digues als que estimes que els estimes

perdona les ofenses

Sí, és cert, sempre és millor adonar-se tard, que mai… Però és un discurs ja molt vist… i que en aquesta ocasió no ens aporta res de nou. Són dos grans “actorassos”, és cert, però potser la història hagués estat molt més creïble si els protagonistes haguessin estat dos desconeguts. Però aleshores, és clar, no hagués estat una peli tan comercial! Fins i tot en Morgan (normalment tan discret) es contagia de l’histrionisme exorbitant d’en Nicholson. No els pots veure com a personatges reals, sinó com a guinyols d’un teatre de titelles…

Malgrat això, rius… i plores. Hi ha fórmules que als americans no els fallen mai!

Si voleu, però, veure alguna altre peli que parli d’aquest tema, us recomano “Mi vida sin mi” de la Isabel Coixet. Incomparable. Molt més real. I espanyola.

No hay comentarios: