21 ene 2010

LAS 2 VIDAS DE ANDRES RABADAN




Espanya, 2009, 84 m.
Director: Ventura Durall
Guió: Ventura Durall i Andrés Rabadán
Intèrprets: Alez Vrendemühl, Mar Ulldemolins, Andrés Herrea, Clara Segura


De què va
Historia autobiogràfica del propi Andrés Rabadán, a la presó des de fa 13 anys per haver matat el seu pare amb una ballesta quan tenia 20 anys. Se li va diagnosticar esquizofrènia paranoide.

De com sobreviu un individu a la presó... De com sobreviu un individu amb els seus records. De com sobreviu un individu amb la culpabilitat. De com un individu intenta “refer” la seva vida.

El que en penso
Em sembla una historia molt més real i humana que l’afamada “celda 111”. En un principi pot semblar lenta i avorrida... però és perquè intenta ser força real, i el final no És lenta ni avorrida, tot el contrari. El seu director, Ventura Durall, té més experiència en documentals i aquest és el seu primer llargmetratge de ficció. Suposo que per aquesta experiència prèvia, aquest film està documentat acurosament, quasi com un documental, doncs la informació de la història és de primera mà, i aprofundeix amb molt de respecte en els personatges.

Penso que és una interessant i honesta proposta, que intenta indagar en la possibilitat que les presons serveixin per alguna cosa que més que castigar, és a dir, per reciclar individus...

No hay comentarios: