28 sept 2009

GORDOS

2009, Espanya, 128 min.
Guió i direcció: Daniel Sánchez Arévalo

Intèrprets: Antonio de la Torre, Raúl Arévalo, Roberto Enríquez,

Verónica Sánchez, Pepón Nieto, Pilar Castro, Teté Delgado,

Fernando Albizu, Leticia Herrero


De què va

Un terapeuta per a persones grasses demana als seus “pacients” el primer dia de teràpia que es despullin davant de tot el grup. La majoria, escandalitzats, marxen. Només en queden 4 o 5. El que no sabien els que es despullen físicament, és que després s’hauran de despullar també a nivell emocional.


Què en penso:

Ja vaig “enamorar-me” d’en Daniel Sanchez Arévalo quan vaig veure AZULOSCUROCASINEGRO. I tal com ha expressat ell mateix en el seu bloc, tenia por d’haver deixat el llistó massa alt en la seva òpera prima, perquè la veritat, superar AZUL OSCUROCASINEGRO no era tasca fàcil. No sé si GORDOS la supera o no, perquè són incomparables, però... el llistó continua estant alt, molt alt.



L’Abel és un terapeuta amb uns mètodes potser una mica frickis, però efectius. Fa que els seus pacients (els grassos) es plantegin coses de la seva vida que no s’havien plantejat fins ara, intentant fer-los anar a l’arrel del seu problema. Igual que un drogoaddicte o un alcohòlic han d’anar a buscar la causa de la seva adició per superar el seu problema. En el camí, molts dels pacients trobaran les respostes als seus dubtes existencials. Potser són grassos perquè ja els hi va bé...


El més significatiu és que el propi terapeuta acaba enfrontant-se a les seves pors... entrant en l’interesantíssim dilema de si són els terapeutes qui ajuden als pacients, o els pacients qui ajuden als terapeutes.


Curiositat afegida

Sembla que el rodatge es va allargar durant 10 mesos per permetre que els actors guanyessin o perdessin pes... segons tocava, la qual cosa a mi em sembla una proesa increïble. La historia passa en 5 moments històrics diferents que, segons el director, composen cinc pel·lícules diferents.


Proposo un GOYA - com a mínim - per aquests actors:

Sofia (pacient) Leticia Herrero – Per mi la millor de tots !!

Alex (promés de la Sofia) Raúl Arévalo

Enrique (pacient) Antonio Torre

Abel (terapeuta) Roberto Enriquez




No hay comentarios: