16 may 2009

NO MIRES PARA ABAJO

Argentina-França 2008

84 min.

Guió i direcció: Eliseo Subiela

Protagonistes: Leandro Stiuelman i Antonella Costa


Festival de Montreal: millor pel·lícula latinoamericana

Festival de Madrid: millor actor, millor actriu, millor pel·lícula, premi del públic

Festival de Lleida: millor pel·lícula

Festival de Guadalajara: millor director


De què va

L’Eloy és un noi de 19 anys que treballa al negoci familiar al mig d’un cementiri. De sobte un dia apareix Elvira a la seva vida, amb molta més experiència sexual que ell i una manera de veure i viure les coses molt diferent. Amb ella aprendrà pràctiques sexuals que li eren desconegudes (sexe tàntric) així com una manera diferent d’experimentar les relacions de parella.


El que em sembla

Vaig haver d’anar a la fira de Biocultura per descobrir aquesta petita joia. He dit petita? Vull dir aquesta gran joia!

Cinema eròtic (del millor), cinema espiritual (amb consciencia), cinema romàntic (una historia d’amor), amb una mica d’humor, valentia, frescor…



No estem parlant d’una manual de sexe tàntric, sinó d’un noi i una noia que es troben i es comencen a conèixer a través del sexe. Realment és un bon aprenentatge per aquells homes (i dones) oberts de ment que no tinguin problemes a l’hora d’aprendre noves tècniques i que busquin diferents i diverses maneres de satisfer una dona defugint del més tòpic i típic al que estem acostumats.


Però l’aprenentatge no és només sexual, sinó també espiritual i vital. Com estimar sense ser possessiu; com estimar des de la llibertat i la tolerància. En definitiva, Com Estimar.


He descobert que Eliseo Subiela és el director de la mítica “El lado oscuro del corazón” y que la seva filmografia està plena de petites gran joies. Només veient els títols de les seves pel·lícules ja veiem quina és la seva temàtica habitual. Pel que sembla està dedicant la seva vida a investigar sobre què és l'amor, com estimar, com fer l'amor...


Alguns exemples:


1992 – El lado oscuro del corazón

1995 – No te mueras sin decirme adonde vas

1996 – Despabílate amor

1997 – Pequeños milagros

2001- El lado oscuro del corazón 2

2005 – Lifing de corazón

2006 – El resultado del amor


1 comentario:

Unknown dijo...

wow reina...es genial! he conseguido verla ( la tengo) realmente maravillosa un beso y nos vemos;-))