23 abr 2009

SEÑALES DEL FUTURO




Títol original: KNOWING
2009, USA, 130 min.
Director: Alex Proyas
Guió: Ryne Douglas, Juliet Snowden
Intérprets: Nicolas Cage, Rose Byrne, Chandler Canterbury, Ben Mendelsohn



De què va


Un professor d’astronomia, vidu i amb un fill, recupera un document guardat a una càpsula del temps 50 anys enrere. El que en un principi sembla només una successió de números sense solta ni volta, mica en mica es desvetlla com una relació detallada dels fets més importants succeïts durant els últims 50 anys, i de les prediccions futures.


El que em sembla

Espectacular pel·lícula de ciència ficció, tot i que avui en dia la franja entre “realitat” i “ciència ficció” es va escurçant cada vegada més. Comença a ser evident que hi ha esdeveniments que “semblaven escrits” i que moltes de les coses que succeeixen són clares senyals per fer-nos obrir els ulls. Aquest film es mou per aquesta estreta i afilada línia, i que cada qual es col·loqui al cantó que més li escaigui.


Tot i així, en el fons parla de l’amor cap als fills, i del que un podria arribar a fer per protegir-los. Parla de nou, com moltes altres pelis en aquests moments, del futur al qual ens veiem abocats si els humans no canviem la nostra manera de comportar-nos. Cosa per altra part, de sentit comú. Planteja la teoria de que les desgràcies no són més que avisos o crits d’atenció, i que en les nostres mans està la salvació, o la desaparició com a espècie. Parla de que no estem sols... a l’Univers.

Menció especial pel concepte de les “càpsules del temps”, en el qual em quedo amb ganes d’aprofundir més. Es podria proposar a les escoles com a part del temari a l’assignatura d’història: càpsules del temps.
Tot arribarà...

No hay comentarios: