23 abr 2009

GRAN TORINO


2008 USA I AUSTRÀLIA
2009, 116 m.
Director: Clint Eastwood
Guió: Nick Schenk
Actors: Clint Eastwood, Christopher Carley, Bee Vang, Ahney Her

De què va

Walt Kowalsky, mecànic jubilat i excombatent de Corea, es queda vidu. La seva dona, abans de morir, va deixar encarregat al jove capellà del barri que cuidés del seu marit. I això intenta... malgrat els desplants d’en Walt, que se sent sol envoltat de veïns de la ètnia hmong als quals menysprea. L’únic que el fa feliç és netejar i pulir la seva joia automovilística: un Gran Torino del 72.

El que en penso

Excepcional retrat d’un home sol, en la vellesa. Un solitari endurit per la vida, excombatent, i ara vidu, que ni tant sols confia en els seus propis fills (tampoc s’ho mereixen, la veritat). La vida però, té encara algunes lliçons per ell, pel que fa a la confiança en els éssers humans, en l’amistat, les injustícies... Té molta més capacitat d’estimar i de servei que la que ell mateix sap o ha intuït mai. I ara se li ofereix la possibilitat de mostrar-ho. Tot plegat fa que es replantegi la fe (no sé si en els homes, o en Déu), però podríem dir la FE en majúscules, sens dubte.

Eastwood s’ha convertit en el director que no defrauda mai... i sap descobrir guions on altres no han vist més que lletres... En aquest cas, igual que en la seva anterior pel·lícula “El Intercambio” el guió és d’un guionista novell (Nick Scheink). D’això se’n diu bona intuïció!

No hay comentarios: