25 feb 2009

SLUMDOG MILLIONAIRE - EL CHICO QUE SABIA LAS RESPUESTAS



2008, GB, 120 min.
Director: Danny Boyle
Guió adaptat: Simon Beaufoy (basat en una novela de Vikas Swarup)
Intérpretes: Dev Patel, Freida Pinto, Madhur Mittal, Anil Kapoor, Irrfan Khan, Mia Drake

8 Oscars
4 Globus d’Or
7 premis Bafta


De què va

Jamal Malik, un jove cambrer sense estudis criat en un pobre suburbi musulmà de Bombay (d’aquí slumdog, que significa “gos de chabola”) es presenta al popular concurs ¿Quien quiere ser millonario?. Incomprensiblement, arriba fins a la pregunta final, moment en que es qüestiona la seva honestedat i és interrogat per la policia. Al fil d’aquest interrogatori i de les preguntes del concurs, anem coneixem la seva vida i els motius que l’han portat fins al programa.


Què en penso

Genial ! !

Fantàstica ! !



Amb muntatge fragmentat i trepidant, passant del present al passat contínuament, anem coneixent mica en mica la vida d’en Jamal. Descobrim que és una persona honesta, fins i tot innocent, que valora per sobre de tot els amics i l’amor. Orfe des de molt petit, sobreviu als carrers de Mombay amb el seu germà, el qual té una personalitat completament oposada a la d’ell: és egoista, manipulador i es mou per l’ambició i els diners. El tàndem que fan els ajuda a sobreviure en una societat cruel i miserable. Si més no, es tenen l’un a l’altre. El seu destí el porta inexorablement a concursar en aquest famós programa arreu del món “¿Quien quiere ser millonario?”. I quan arriba fins a la última pregunta, el país sencer es paralitza per veure el desenllaç. Una expectació similar a la provocada per la recent investidura d’Obama. L’expectació que generen les coses que estem acostumats a que no passin mai.

Haig de dir que feia moooolt temps que no m’ho passava tant bé veient una pel·lícula. És realment colpidora i impressionant. Rius, plores, pateixes... cinema en estat pur! Alhora que ens mostra la total i absoluta fragilitat de l’ésser humà, subratlla la seva capacitat de superació i regeneració en front de qualsevol situació. I el motor de tot: l’amor.

Es mereix tots els premis i tots els Óscars del món (això ja està passant).



Filmografia de Danny Boyle (un director a seguir a partir d’ara).
Totes són altament recomanables!

1994 Tumba abierta
1996 Trinspotting
1997 Una historia diferente
2000 La playa
2002 Millones
2007 Sunshine
2008 Slumdog Millionaire

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Totalment d'acord Alícia, vaig sentir el mateix que tú quan la vaig veure. Ha passat a ser una de les meves pel·lícules preferides. Un argument original que manté atent a l'espectador amb aquesta fórmula d'anar endavant i endarrera i amb la força de la temàtica...bé tú ja ho has dit tot.
Et recomano The visitor,crec que t'agradarà, està molt bé
També m'ha agradat "Los abrazos rotos" . Últimament anem molt al cinema.
Eiii em de buscar un dia i quedar, les últimes trobades vostres no ens anaven bé les dates.
Petonets
Maribel

Àlix dijo...

Holaaa,
doncs aniré a veure "The visitor" a veure què tal... Tampoc he tingut temps encara d'anar a veure la última de l'Almodovar... je je. Proposeu! proposeu! que aniré apuntant a la llista... Ara tinc dues crítiques pendents de penjar: Gran Torino, i A ciegas... Estoy en ello!
petonets!