8 oct 2008

EL NIÑO CON EL PIJAMA DE RAYAS



Regne Unit/ USA 2008
Guió i direcció: Mark Herman
Intèrprets: Asa Butterfield (Bruno) Jack Scanlon (Shmuel)
Basada en el llibre "The boy in the striped pyjamas" de John Boyne

De què va
Bruno (8 anys) és el fill d’un oficial nazi. Shmuel (8 anys) malviu a un camp de concentració. Es fan amics a través del filat electrificat del Camp.

Què en penso
La història és la que ja coneixem… vista a través d’uns ulls innocents, en aquesta ocasió. Tot i que res sorprèn, la mirada és nova i fresca.
M’agrada pensar en la metàfora de la vida que implica aquesta pel·lícula. Quanta gent es relaciona amb els altres d’aquesta manera, a través d’un filat o una xarxa. I a cada banda del filat, cada qual viu abstret en el seu món, sense poder (o voler) comprendre ni entendre el món de l’altre. El que fa el Bruno és realment valent… saltar a l’altre costat…

El que em va passar
El que més em va afectar no va ser la peli en sí, sinó quan va acabar. El final és realment colpidor, d’aquells que et deixa "clavat" a la butaca. El que em va sorprendre quan es van encendre les llums és comprovar com la gent no estava afectada pel que acabaven de veure. S’aixecaven de les butaques rient i parlant com si acabessin de veure una peli de Wall Disney. Tan insensibilitzats estem al dolor aliè? A les injustícies? Al món en què vivim…?

1 comentario:

Marchelo dijo...

No he vist la pel·lícula encara, però la resposta a les teves preguntes és: per desgràcia sí!

ens llegim!