29 sept 2008

VICKY CRISTINA BARCELONA





USA i ESPANYA, 96 minuts
Guió i direcció: Woody Allen
Intèrprets: Javier Bardem, Rebecca Hall, Scarlett Joansson, Penélope Cruz


De què va


Dues turistes americanes venen tot l’estiu de vacances a Barcelona, on coneixeran un pintor espanyol que les convida a passar un cap de setmana a Oviedo, on començarà entre els tres una "especial" relació d’amistat, que es ve a "arrodonir" amb un quart personatge femení, Maria Elena, ex dona del pintor. La turbulenta i passional història entre els quatre… durarà el que durin les vacances.

El que en penso


M’agrada poder dir que l’Allen no es va deixar enlluernar ni "atontar" per tota la parafernàlia que es va muntar pel seu rodatge a Barcelona. M’esperava alguna mena de pamflet publicitari de la Barcelona gaudiniana, però va a ser que noo!!. L’experiència de tants anys i tantes pel·lícules va servir per a molt i va rodar a Barcelona un dels seus films més reeixits. Em trec el barret.


Personatges ben definits, i complexes alhora. Un guió magistralment obert i tancat. I uns decorats fantàstics: Barcelona i Oviedo. No hi ha els típics i tòpics estereotips de l’Espanya dels toros i la pandereta, més aviat al contrari. Els personatges són universals i la història podria ser ubicada a qualsevol altre lloc del món.


Per altra banda, hi ha una visió molt madura de les relacions de parella, i fins i tot, de més enllà de la parella… amb punts de vista per tots els gustos. I com sempre, un diàlegs espaterrants i extremadament divertits, sobre tot quan són a tres bandes (Cristina – Maria Helena i Juan Antonio) i a dos idiomes: anglès i espanyol. Realment fantàstic. És obligatori anar-la a veure en Versió Original… si un no es vol perdre les millors escenes de la pel·lícula.

1 comentario:

Marchelo dijo...

Doncs jo la vaig veure en versió doblada...lamentable!! coincideixo amb tu, m'alegro de veure-ho :)

SAlutacions!