4 feb 2008

HACIA RUTAS SALVAJES


USA (2007) 140 minuts

Guió i direcció: Sean Penn

Actors: Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt

De què va

En Christopher (22 anys) es gradua i decideix “trobar-se a ell mateix” abans de llançar-se a la piscina de la societat de consum. Es converteix en un rodamón mentre prepara el seu somni: viure a Alaska, tot sol, i en plena naturalesa salvatge.

Comentaris

Sean Penn va descobrir en una llibreria el llibre “Into the Wild” basat en la història real de Christopher McCandless. Explica que va tenir una reacció immediata i visceral quan va veure la foto d’un autobús abandonat al mig de la neu. Aquella mateixa nit, després de llegir-se el llibre, va decidir fer-ne una pel·lícula. Ha trigat 10 anys.

Moltes vegades les pel·lícules es fan per qüestions viscerals, com és el cas. I probablement són les millors. Sean Penn s’està convertint en un director excepcional, explicant les històries que realment vol explicar, i no les històries que molts espectadors volen veure per no haver d’utilitzar el cervell.


Aquest film narra l’experiència d’un viatge existencial, un viatge cap a la recerca del sentit de la vida, de la naturalesa, de la simplicitat: menys és més. Un es va deixant conquistar per la personalitat d’aquest noi, valent, impetuós, idealista, honest, capaç de portar els seus ideals i principis fins al final, encara que aquests principis li costin la mort. Val la pena? No val la pena? Això és decisió de cada un...


La seva vida de hyppie pels Estats Units ens mostra que a vegades la nostra “família” de veritat no són els nostres pares biològics o els nostres germans de sang, que ens ha imposat la mare naturalesa, sinó que anem trobant la nostra "própia familia" al llarg de la vida… quan realment comencem a triar la gent amb la que volem compartir el camí, o el trajecte; en autobús, o a peu...

1 comentario:

Marchelo dijo...

Bones, he trobat el teu bloc buscant informació sobre Into the wild, molt interessant el debat. justament ahir vaig escriure al meu bloc de cine un comentari sobre la figura del McCandless, perquè és curiós veure els sentiments contradictoris que provoca. a mi personalment és un personatge que em fascina motlísim.

estàs invitat a passar-te pel bloc!! www.marcheloswei.blogspot.com

salutacions!!