30 mar 2007

LA VIDA DE LOS OTROS



Alemania, 137 Min.
Direcció i guió: Florian Henckel Von Donnersmarck
Fotografia: Hagen Bogdanski
Interprets: Martina Gedeck, Ulrick Muehe, Sebastian Koch, Ulrich Tukur, Thomas Thieme


De com una persona freda, grisa, autòmata, solitària i anodina… passa per un episodi a la seva vida que el fa anar una miqueta més enllà de totes les seves cuirasses, però… finalment, continua sent la mateixa persona freda, grisa, automàta, solitària i anodina del principi. És possible que les persones canviïn? La Stasi (policia secreta de la RDA que buscava dimonis allà on només hi havia persones) és només una excusa per encabir un personatge que hagués estat anodí fos quin fos el context en el que el retratessin. O són tots els membres de les policies (secretes o no) anodins i freds… ? O hi ha persones grises, autòmates i solitàries a tots els àmbits…?
Quina tristor veure com una persona és incapaç de sentir ni gaudir d’absolutament cap sentiment! Si algun dia arriben a existir els robots-persones, tindran més sentiments que aquest pobre desgraciat… I en contraposició… los otros… la parella protagonista que el nostre "antiheroi" es dedica a espiar. Plens de vida, plens d’amor, plens de coses per dir, plens de coses per les que lluitar… Ensumar mínimament aquesta vitalitat és el que fa que trontollin els ferris principis del nostre protagonista… arribant fins i tot a arriscar-se per salvar-los… Però res, falsa alarma, només ha estat una tempesta d’estiu. Els monstre torna a posseir el cos i es torna a convertir en el que era. Només amb una diferència. Ara sap que existeix una altra manera de viure… però… pregunto jo… no és pitjor això? A vegades hi ha coses que és millor no saber-les… La ignorància és una de les maneres de ser feliç… L
Florian Henckel Von Donnersmarck (dios… qué nombre) és el realitzador debutant d’aquest film, que Va guanyar el darrer Oscar a la millor pel·lícula estrangera, i sincerament, la peli li dona 10 voltes a "El laberinto del fauno". Acabo de llegir que Hollywood n’ha comprat els drets per fer un remake…. Non coment!

No hay comentarios: