1 mar 2007

AZULOSCUROCASINEGRO



España (2006) 105 Min.
Direcció i Guió: Daniel Sánchez Arévalo
Fotografia: Juan Carlos Gómez
Intèrprets: Quim Gutiérrez, Raúl Arévalo, Eva Pallarés, Héctor Colomé, Antonio De La Torre, Marta Etura

Realment sensacional. Jo penso que no es pot demanar més, i més si tenim en compte que és un primer llarg. Ja m’agradaria a mi fer un primer llarg com aquest! Transmet sensacions, emocions, solitud, plenitud… i estic en total desacord amb algunes crítiques que he llegit que diuen que els personatges no estan ben treballats. Els personatges no s´han d’autodefinir amb paraules, sinó amb fets. I aquesta peli és plena de fets, de mirades, de buits, i de vida, és a dir, de caos.


S’ha dit de tot: que parla de la lluita contra el destí, sobre l’acceptació de les limitacions, sobre la recerca de l’amor, sobre l’amor com a redempció… Tant és, no? Parla de la vida. O és que qualsevol de les nostres vides la podríem etiquetar i posar-li un tema central? Gràcies a deu, som calidoscópics i tenim múltiples lectures en funció de qui ens està mirant! Aquesta peli en té moltes de lectures. Tothom busca el mateix: estimar, ser estimat i ser feliç. El que ens diferencia és la manera d’intentar aconseguir-ho. Quina és la meva manera? Em va arribar a l’ànima la subtil declaració d’amor de la Paula a la presó. Es queda embarassada en la primera sessió… però ho manté en secret per continuar veient-lo… malgrat que l’únic que aparentment li ofereixi ell, sigui sexe fred. Aparentment. Tot i així, és el millor que ella mai ha obtingut de ningú. Ho deixo aquí…


Dani, segueix així. Hi ha molta capacitat de comunicació en les teves històries, i no tothom la té.

1 comentario:

Anónimo dijo...

bueno lo he intentado un monton de veces a ver si ahora lo consigo.
A mi me pareció que queria abarcar demasidos matices , con lo que no se centra en nada ....es cierto que en una misma vida se pueden dar infinidad de problemas ..pero tambien es cierto que deja en una posición de cobardia total a todos y cada uno de los problemas ....en fin no soy crítica ni me veo calificada para criticar nada ...así que esto solo es mi opinión.
La pelicula me pareció un poco lenta y yo tambien creo que poco trabajados los personajes